1 Şubat 2009 Pazar

Pekmezli Kurabiye


Geçen gün tam buğday ekmeği yaparken, un paketinin üstündeki tarife gözüm ilişti. Pekmezli kurabiye tarifi yazıyordu. Yiğit yumurta yemeye başladıktan sonra haftada iki kez ona hamur işi bir kez de sütlü tatlı yapmaya başladım. Açıkcası hamur işlerinden sadece keki sevip, yiyor. O da ''halam'ın keki''tarifindeki kek olursa yiyor. (En kısa sürede bu kekin tarifini de vereceğim.Yapımı son derece basit ama tadı bir o kadar enfes oluyor.) Bir çok kurabiye denememe rağmen hiçbirini ağzına bile sürmedi. O yüzden bu tarifi görünce hem de pekmezli olduğunu okuyunca hemen denemek istedim. Bugün de yaptım. Valla Barış'la ben çok beğendik. Ağızda çok güzel bir tat bırakıyor. Hatta hızımı alamayıp biraz da yan komşuya verdim.Yiğit şimdi uyuyor. Kalkınca yanına havuç ve elma suyu sıkıp kurabiyeyi tattıracağım. Umarım bu sefer kuzunun damak tadına uygun bir kurabiye yapmışımdır. Biz çok beğenince daha kurabiye soğumadan hemen sizinle bu tarifi paylaşmak istedim. Tarifinin pekmezli olması sizi korkutmasın gerçekten çok güzel oluyor.Ben bu tarifi tam buğday unundan yaptım. Beyaz undan nasıl olur bilmiyorum. Ama en kısa sürede öylede yapacağım. Tarifi aynen yazdığı gibi size aktarıyorum. Şimdiden afiyet olsun!!!

MALZEMELER (6 Kişilik)
-150 gr tereyağ
-1 kahve fincanı toz şeker
-1 kahve fincanı pekmez
-1 yumurta
-8 kahve fincanı un
-1 paket kabartma tozu
-1 çay kaşığı tarçın
-1 kahve fincanı dövülmüş ceviz
YAPILIŞI
-Tereyağını eritip ılıtın. Kabın içine un, kabartma tozu ve tarçın ekleyerek iyice karışmasını sağlayın. Daha sonra eritilmiş tereyağ, pekmez, şeker ve yumurtayı ilave ederek yoğurun. Dövülmüş cevizi de ekleyerek 10-15 dakika hamuru dinlendirin. Dinlenmiş hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, hafif yassılaştırarak fırın tepsisine dizin. Önceden 180 dereceye ısıttığınız fırında 15-20 dakika, pembeleşene kadar pişirin.

7 yorum:

Sibel dedi ki...

ellerine sağlık.. afiyet bal şeker olsun yarasın oğluşa....

demet'in dunyası dedi ki...

hoşgeldin, reyhan nazlı. valla çok güzel oldu.yiğit ilk defa yarımda olsa bir kurabiye yedi.naz'a yapmanı tavsiye ederim.

Güneş Akay dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Primarima dedi ki...

ellerine sağlık çok da lezzetli duruyorlar...hemen sık kullanılanlara eklendi bir gün yapılıcak:)

demet'in dunyası dedi ki...

güneş,sağol.kesinlikle yapmanı tavsiye ederim.begüm azıcık daha büyüsün ona da yap.pekmezli çok yarar.
hoşgeldin ,primarima.yapımı çok kolay üstelikte son derece sağlıklı.şimdiden afiyet olsun.

Güneş Akay dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
birşeyler dedi ki...

Simdi denedim tarifinizi.Yalniz ben yagi yariya indirip yarim fincam su ekledim ve 2 tatli kasigi sut tozu kullandim.gayet guzel oldu.Tesekkurler