19 Aralık 2008 Cuma

Açiiii



Yiğit daha bir ay öncesine kadar suya güzel, çaya benim cici, mamaya mama, ablaya abaa, çekirdeğe cici, sokağa çıkmaya atti , anneye anne diyordu. Şimdi anne aney oldu onun dışındaki herşeye de açiiiii demeye başladı. Zati üç beş kelime konuşuyordu onuda böylece bir kelimeye düşürdü. Bunun dışında suyla oynarken açiiii, ağlarken açiiii, gülerken açiiii, yemek yerken açiiii, sevdiği çizgi filmi izlerken açiiii, şımarırken açiiii, oyun oynarken açiiii, ortalıklarda dolaşırken açiiii, uyurken açiii, uyanırken açiii demeye başladı. Kısadan hisse bizim kuzu artık ota boka açiiii demeye başladı. Ve biz deliye döndük bu açiiii ne diye. Hayır kuzu acının ne olduğunu bilse ne bileyim en azından daha önce acı bir şey yemiş olsa anlayacağız. Yavrucağın acısı var deyip bir güzel saygı duyacağız. Ama öyle birşeyde yok. Acaba bize bişey mi anlatmaya çalışıyo diyoruz başlıyoruz kuzuyu can kulağıyla dinlemeye ama nafile hiç birşey anlamıyoruz bu açiiiiden. Oğlumuz bizle başka bir dilde konuşmaya çalışıyor ve biz anlamıyoruz.Valla tecrübeli anneler, babalar, büyük anneler, ablalar, teyzeler, halalar, amcalar, dayılar konu komşu kim varsa şu açiiiinin ne olduğunu biliyorsanız acil yardıma ihtiyacımız var!!!!

5 yorum:

Güneş Akay dedi ki...

Açılıştaki resme bayıldım Allahım nazarlardan korusun.

demet'in dunyası dedi ki...

hoşdeldin güneş, teşekkürler. bende seni ziyaret ettim. kızın begüm de çok tatlı, maşallah.

Güneş Akay dedi ki...

Bizde yorumlarını bekliyoruz,sesli takipler daha güzel oluyor.
www.gunescuneyt.com

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

valla benimkide beğenmediği ya da kızdığı,rahatsız olduğu ne varsa "adıdı" diyor.yani acıdı...onların ayrı bir dili var bu dönemde.bazen ne istiyor acaba diye anlamaya çalışmaktan canım çıkıyor..

demet'in dunyası dedi ki...

hoşgeldin, içimden geldiği gibi :) al bizdende o kadar.benim korkum bu davranışının konuşma sürecini yavaşlatması.bu arada bende sizin sitenizi ziyaret ettim. Atatürk düşmanlığının bu kadar kol gezdiği şu günlerde lütfen yazılarınıza devam edin.kim nederse desin bilgi sahibi olmak güzel ama onu paylaşmak daha da güzel.