13 Aralık 2008 Cumartesi

Kötü Bir Akşam ...



Dün akşam işten eve döndüğümüz zaman kuzumuzun hasta olduğunu gördük. Zor nefes alıyor,havlarcasına öksürüyor ve gögsü şiddetli hırlıyordu. Doktoruyla telefonda konuştuktan sonra hemen bir hastanenin acil servisine gittik. Yaklaşık dört saat acil serviste kaldık. Yarım saat oksijen, bir saat de soğuk buhar verdiler. Nefes alması biraz rahatlayınca iğne yapıp eve gönderdiler. Hoş doktor gece hastanade kalmamızı tavsiye etti ama yiğit'imiz dört saat boyunca o kadar çok ağladı ki daha fazla kıyamadık.


Bizim kuzu, krup(yalancı difteri) olmuş. Biz hastanedeyken aynı şikayetlerden yaklaşık 6 çocuk daha geldi. Acayip derecede ortalıklarda bu virus dolaşıyormuş. Bir gün önce alışveriş merkezine gitmiştik zannedersem kuzu oradan kaptı mikrobu. Bu sabahta kendi doktorumuza gittik. Bu hastalık yaklaşık on gün sürermiş. Alerjik bünyelerde ve erkek çocuklarında daha sık görülürmüş. Ara ara da hastalık tekrarlarmış. Bizimkinin alerjisi olduğu için hastalık normalden daha ağır seyrediyor.Evde devamlı soğuk buhar yapıyoruz.Öksürüğü şiddetlenince dışarı çıkıp biraz dolaştırıyoruz. Soğuk hava iyi geliyor. Eğer hırıltıyı ciğerlere indirmemeyi başarırsak problem yok ama başaramazsak maalesef alerjik astıma çevirme riski var.Bu hastalıktan dolayı ses tellerinde ödem oluştuğu için doktorumuz ağlatmamaya ve bağırtmamaya dikkat edin dedi. Bizim kuzuda bunu fırsat bilip bir naz bir eda evin içinde mızmızlana mızmızlana dolaşıyor. Bütün gün boyunca beyfendi ağlamasın diye ya baby tv'yi yada bilgisayarda favorisi olan filmlerini seyredip durduk. Adam tam bir megolaman bir insan bu kadar kendini seyredip güler mi ya? Sağolsun sayesinde baby tv'deki bütün programları ve kendisinin kamera görüntülerini en ince ayrıntısına kadar ezberledik. Yemek konusuna gelince gene hastalığını fırsat bilip bütün gün devam sütü içti. Sizin anlayacağınız kuzu bizi parmağına takıp bir güzel oynatıyor. Neyse bu kritik günleri kazasız belasız atlatalımda biz razıyız oynatılmaya.


Yiğit dün tam 20 aylık oldu. Aslında ben bloğ dünyasına daha yeni katıldığım için dün sizin sabrınıza sığınıp ,bizim kuzunun doğumundan bugüne kadar olan kısmı özetleyip, her ay içinde birer resim koyacaktım. Ama kısmet olmadı. Artık başka bir güne...

4 yorum:

Zorda Sükunet dedi ki...

geçmiş olsun ben aslanıma...hiçbir şeycik olmaz ona!.. bugün görüşürük aslan :D

Rahsan Collyer dedi ki...

Demetcim çok geçmiş olsun. Bir an önce iyileşip turp gibi olur inşallah. Canım benim ya :(

demet'in dunyası dedi ki...

sağol canım,daha iyi. hırıltısının dışında birşeyi kalmadı. bugünlerde bu mikrop acayip salgınmış aman dikkat et.

demet'in dunyası dedi ki...

sağol canım,daha iyi. hırıltısının dışında birşeyi kalmadı. bugünlerde bu mikrop acayip salgınmış aman dikkat et.